LIFESTYLE

De toekomst van gedeelde privémobiliteit met MINI Sharing

MINI Sharing maakt het makkelijker dan ooit om de eigen auto te delen met vrienden en familie. De dienst is sinds april 2021 beschikbaar in Nederland en Duitsland, andere Europese markten volgen tegen het eind van dit jaar.

MINI Sharing maakt het makkelijker dan ooit om de eigen auto te delen met vrienden en familie. De dienst is sinds april 2021 beschikbaar in Nederland en Duitsland, andere Europese markten volgen tegen het eind van dit jaar.


MINI bepaalt opnieuw de norm op het gebied van gedeelde mobiliteit. Met MINI Sharing en de bijbehorende nieuwe MINI Sharing-app versterkt het premium merk zijn leidende rol op dit gebied. Sinds 1 april 2021 kunnen klanten in Nederland en Duitsland hun MINI en de MINI experience eenvoudig en snel delen met vrienden en familie. Via de app is de auto te reserveren, te ver- en ontgrendelen en te starten. Privé autodelen was nog nooit zo gemakkelijk.

MINI Sharing is gemakkelijk te gebruiken via de MINI Sharing-app, beschikbaar voor iOS en Android. Via de app kunnen familieleden en vrienden worden uitgenodigd wanneer zij ook de app hebben. Wie de MINI voor een bepaalde tijd wil gebruiken, stuurt via de app een verzoek. Dit verzoek verschijnt in de kalenderfunctie van de MINI Sharing-app en de eigenaar van de MINI kan het verzoek daar accepteren en het gebruik van de auto beheren.

Dertig minuten voor aanvang van de periode waarvoor de MINI gereserveerd is, ontvangt degene die de auto heeft gereserveerd handige informatie over de auto, zoals de locatie en resterende actieradius/laadstatus. De gebruiker hoeft alleen aan het begin van de gereserveerde periode internetverbinding te hebben. Daarna communiceert de smartphone met de MINI Sharing Module via Bluetooth. MINI Sharing is daardoor ook probleemloos te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en op andere plekken met slecht internetbereik.

MINI Sharing werd in 2019 in Madrid al succesvol getest en bijzonder goed ontvangen. Later gebeurde hetzelfde in Barcelona. Na dit succesvolle pilotproject is de autodeeldienst sinds oktober 2020 in geheel Spanje beschikbaar. In Nederland en Duitsland is de dienst beschikbaar sinds april 2021. Alle Nederlandse MINI modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd, zijn al uitgerust met de vereiste technologie (optie 5GE - Flexible Car Sharing Preparation). Iedere MINI Erkend Service Partner kan echter de vereiste MINI Sharing Module achteraf installeren als accessoire, MINI Sharing is dan direct beschikbaar.

De MINI Sharing Service kost € 365,00 voor de module en het eerste jaar van het abonnement, exclusief eventuele kosten voor het achteraf installeren van de MINI Sharing Module. Verlenging van de dienst kost € 49,00 per jaar (prijzen april 2021).

Meer informatie is te vinden op de MINI website:

https://www.mini.com/en_MS/home/mini-sharing.html

Lees meer over:
Lavazza