LIFESTYLE

Publicatiedatum: september 2019

Echte Gooische moeders: Bo

In het najaar van 2008 spatten ze voor het eerst van ons beeldscherm: Bo, Pauline, Kimberly, Florine en Leslie worden gevolgd in hun natuurlijke habitat, waarin grote villa’s, luxe auto’s en zomeren in de Côte d’Azur niet ongewoon zijn. Het blijkt een succes: er verschijnt een spin-off (Echte Gooische Meisjes In De Bijstand, 2009) en een tweede seizoen volgt in 2010. Hoe gaat het ruim elf jaar later met de vriendinnen? In een openhartig interview doen de Gooische meisjes een boekje open.

Bo Wilkes (33), @bo_wilkes

Bo was pas 22 jaar oud toen de opnames van het eerste seizoen plaatsvonden. Ze studeerde toen aan de Hogere Hotelschool Den Haag in Amsterdam. Inmiddels is ze alweer tien jaar samen met haar verloofde Paul Hinfelaar (33) en in verwachting van hun derde kindje. Vijf jaar geleden besloot ze samen met Paul terug te keren naar Laren. “Hier mochten we al snel onze twee kindjes krijgen. We zijn happy met ons leven midden in de natuur en de gezelligheid die Laren met zich meebrengt. Boyd (4) is een heel lief sociaal en Julie (1,5) is een komisch meisje met pit. Ons derde kindje verwachten we in september. Ik ben erg benieuwd naar haar karakter!”

Bijzonder avontuur

Het eerste seizoen van Echte Gooische Meisjes was voor Bo een bijzonder avontuur. “Ik kijk terug op een ontzettend leuke tijd, die we toch maar mooi samen hebben mogen meemaken. Het is toch uniek dat je zo’n leuke reeks afleveringen van jezelf hebt, die je later nog eens kunt terugkijken of aan je (klein)kinderen kunt laten zien. Natuurlijk ben ik het met Pauline eens, we waren misschien wel een tikkeltje naïef. Ik denk dat wij als meiden over meer kwaliteiten beschikten dan dat er destijds van ons is laten zien.” Bo trekt zich inmiddels niet veel meer aan van wat men van haar denkt, maar weet nog goed dat ze het vroeger erg vervelend vond als mensen zo bevooroordeeld konden zijn. “Bij een sollicitatie werd mij zelfs gevraagd waarom ik moest werken, aangezien mijn vader toch geld had? Als jong, ambitieus meisje vond ik dat niet leuk.”

Hechte band

Na haar opleiding duikt Bo het bedrijfsleven in. Ze startte met een baan als recruiter en heeft daarna op de salesafdeling bij verschillende mooie merken mogen werken, waaronder Bhudda to Bhudda. Op het moment houdt Bo zich vooral bezig met de kinderen. “Ik vind het moederschap geweldig. Daarnaast ben ik sinds kort wat actiever op social media en werk ik regelmatig samen met merken op mijn Instagram. Ook ondersteun ik Paul op het gebied van HR voor zijn elektrotechnisch installatiebedrijf in Den Haag.” Volgens Bo is de band met de andere Echte Gooische Meisjes nog hechter geworden. “Het lijkt alsof de vriendschap diepgaander wordt naarmate je ouder wordt. Je groeit met z’n allen, zo ook de vriendschap. Pauline en ik lachen regelmatig over het feit dat we onszelf zoveel minder serieus nemen dan tien jaar geleden.”