LIFESTYLE

Publicatiedatum: september 2019

Echte Gooische Moeders: Florine

In het najaar van 2008 spatten ze voor het eerst van ons beeldscherm: Bo, Pauline, Kimberly, Florine en Leslie worden gevolgd in hun natuurlijke habitat, waarin grote villa’s, luxe auto’s en zomeren in de Côte d’Azur niet ongewoon zijn. Het blijkt een succes: er verschijnt een spin-off (Echte Gooische Meisjes In De Bijstand, 2009) en een tweede seizoen volgt in 2010. Hoe gaat het ruim elf jaar later met de vriendinnen? In een openhartig interview doen de Gooische meisjes een boekje open.

Florine Hofstee (29), @florinecmh

Hoewel Florine het Gooi inmiddels heeft verruild voor Haarlem, zit het Gooische meisje nog steeds in haar. “Je kunt het meisje wel uit het Gooi halen, maar het Gooi niet uit het meisje”, zegt ze met een knipoog. “Mijn man plaagt me er regelmatig mee als ik zeg dat ik aan maar een vakantie niet genoeg heb, of als we het hele weekend buiten de deur hebben gegeten. Je kunt het Gooisch noemen, maar ik ben meer van het motto ‘work hard, play harder’.” Samen met haar man Jeroen runt ze een evenementenbureau dat gespecialiseerd is in lekker eten. “Daarnaast heb ik mijn eigen webshop, bybolina.com, maar dat staat tijdens de drukke zomermaanden op een laag pitje.”

Succesformule

Tijdens het eerste seizoen was Florine 18 jaar oud. “Toen we ‘de bijstand ingingen’ was ik net 19 jaar”, voegt ze toe. “Ik vond het pittig. Heel veel scènes moest opnieuw opgenomen worden. ‘Meiden, nog een keer die trap af,’ of ‘zeg dat nog eens,’ was het dan. Bij Echte Meisjes In De Bijstand liep dat anders. Hier hadden we de camera’s op een gegeven moment niet eens meer in de gaten en waren we ‘echt’ onszelf.” Als we Florine vragen of zij het toentertijd anders aangepakt zou hebben, geeft ze een eerlijk antwoord: “Zeker niet! Het programma was een succes door hoe we op dat moment waren. Als je ons nu zou volgen, zul je merken dat we volwassener zijn, maar dat onze karakters onveranderd zijn. We zijn nog steeds even spontaan.”

Verliefd op ibiza

Na Echte Meisjes In De Bijstand besloot Florine te stoppen. Het leven in de televisiewereld had haar leuk geleken, maar niet met de stempel ‘Gooisch meisje’ op haar voorhoofd, bekent ze. “Daarnaast wilde ik stewardess worden en ik had het gevoel dat reality-tv mijn carrière in de lucht kon beïnvloeden. Uiteindelijk heb ik dus een heel ander beroep gekozen.” Nog steeds wordt Florine herkend op straat, in de wachtrij bij de Zara of in een restaurant. “Ik kan later wel tegen mijn kleinkinderen zeggen dat oma Flo een realityster is geweest!” zegt ze lachend. Het liefst wil Florine verhuizen naar Ibiza. Ze komt al haar hele leven op het eiland en voelt zich daar meer thuis dan waar dan ook. “Het eten, de geuren, kleuren, stranden, temperatuur, stilte en drukte. Ik hoor daar.”