LIFESTYLE

Energie laag? Met deze tips kom je de lockdown door

Met een paar koude winterweken op komst lijkt de lente nog erg ver weg. Je voelt misschien door alle kou en donkere dagen je energie wegsijpelen. De dagen lijken op elkaar en je bent niet vooruit te branden. Maar hoe zorg je ervoor dat je uit dat winterdipje komt? Je leest het hier met onze tips.

Goede voeding

Een goed ontbijt en genoeg water drinken doet al wonderen. Probeer meteen als je uit bed komt een glas water te drinken op de nuchtere maag. In je slaap verlies je net als overdag veel vocht. Door meteen te beginnen met een glas water ben je goed gehydrateerd.

Probeer zeker op een dag acht glazen water te drinken. Als je vochtbalans goed is kan het hoofdpijn en andere kwaaltjes zoals hoofdpijn, spierpijn en rugpijn voorkomen. Hetzelfde geldt voor het ontbijt: probeer deze nooit over te slaan. Het versterkt het geheugen en concentratievermogen.

Zorg voor een goede nachtrust

Hoewel het moeilijk is om niet je favoriete Netflixserie te bingewatchen of je lievelingsboek tot laat uit te lezen, is het toch verstandiger om zeker zes tot acht uur te slapen. Je blijft overdag scherper van geest en je kan je beter concentreren. Én je wordt er ook nog eens vrolijker van. Probeer verder een ritme aan te houden en elke rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan. Je zal merken dat het veel makkelijker wordt om op te staan. 

Besteed wat tijd aan jezelf

Soms is het tijdens het thuiswerken erg lastig om werk en privé gescheiden te houden. Houdt deze dan ook strikt gescheiden. Zorg dat je studeert of werkt in een speciale kamer en niet in de woonkamer of slaapkamer. Zo voorkom je dat alles door elkaar loopt. Zo word je minder afgeleid van de spullen die in je woonkamer liggen.

Probeer ook elke dag wat tijd voor jezelf te nemen. Nu we vanuit huis werken is het soms verleidelijk om een uurtje over te werken. Probeer dit alsnog niet elke dag te doen. Tijd voor jezelf is ook erg belangrijk en gun jezelf rustig. Ga een boek lezen, kijk je lievelingsfilm, ga een rondje wandelen; alles om je dag leuker te maken.

 

Lees meer over:
Lavazza