CULINAIR

Lekkere pasteitjes voor de paasbrunch

Pasen is een mooie tijd om met jouw gezin door te brengen.

Samen paaseitjes zoeken in de tuin en daarna gezellig samen genieten van een paasontbijt of paasbrunch. Wil jij deze Pasen een mooi en zalig gerecht op tafel zetten, maar niet te lang in de keuken staan? Probeer dan eens een van onze favoriete recepten:

Paashaas pasteitjes
4 porties | eenvoudig | 295 kcal p.p. | 22 min.

Ingrediënten

  • Grote paashaas pasteien (4 st.)                   
  • Babyspinazie (50 g)
  • Parmezaanse kaas (20 g)
  • Pijnboompitten (20 g)
  • Kwarteleitjes (4 st.)
  • Bieslook sprieten (8 st.)
  • Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden celcius. Pak een bakplaat bedekt met bakpapier en leg daar de pasteien op. Door het rondje op de onderkant van de pastei weg te schrapen met een mesje, blijven ze beter liggen. Hak de babyspinazie fijn, rasp de kaas en meng de twee ingrediënten in een kom. Voeg de pijnboompitten toe en schep het erdoorheen. Vul de pasteien met het mengsel en druk aan. Maak met je vinger een klein kommetje in het spinazie mengsel. Breek hierin een kwarteleitje. Plaats de bakplaat in de oven en laat het er voor 12 minuten inzitten. Wanneer het ei gestold is, haal de pasteien uit de oven en maak de paashaas pastei af met bieslook sprieten als snorharen.

Een mooi gerecht voor de gehele familie en heerlijk warm! Zo blijft er genoeg tijd over om samen te genieten van de paasdagen en bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling te maken. Laat je inspireren door meer eenvoudige en smakelijke paasbrunch ideeën.

 

Lees meer over: