LIFESTYLE

Zussenzaak: Esther en Stephanie van SOAP TREATMENT STORE

Ondernemen met je zus: hoe leuk – en soms ook vreselijk – dat kan zijn, vertellen drie bijzondere zussenduo’s. CLASSY sprak met de gepassioneerde zussen achter Vedder & Vedder, SOAP TREATMENT STORE en Reinders. “Alleen hadden we dit nooit kunnen doen.”

Esther Meijer-Litjens (48) en haar zus Stephanie Litjens (43) openden in 2005 hun eerste SOAP TREATMENT STORE. Ze wilden de Nederlandse beautysalon naar een hoger niveau tillen. “De meeste salons zijn aan huis, of je kan alleen op afspraak langskomen. Het begon bij ons te kriebelen om dat anders aan te pakken.”

New York

Esther en Stephanie lieten zich inspireren door de salons in New York, waar je op iedere hoek wel een ‘nail bar’ tegenkomt en zo binnen kan lopen. Toegankelijkheid en hoge kwaliteit waren voor hen belangrijk. Met dit in het achterhoofd openden ze de eerste vestiging van hun bedrijf, SOAP TREATMENT STORE. Zeven dagen per week open van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds, al liep het niet meteen storm. “Voor de Nederlandse stadsvrouw was de drempel blijkbaar nog te hoog om onze salon binnen te lopen”, vertelt Esther. “De eerste klanten waren Amerikaanse expatvrouwen.” Langzaamaan kreeg de salon steeds meer aandacht in de pers en liep ook de Nederlandse vrouw regelmatig binnen voor een behandeling. “Toen er een wachtlijst kwam, hebben we een tweede vestiging geopend”, aldus Esther.

Vrouwenbedrijf

Inmiddels hebben Esther en Stephanie acht vestigingen in Nederland en wordt er in vijf steden onder de naam Doctors at SOAP samengewerkt met diverse artsen en plastische chirurgen. “We werken met een groot team, maar zijn overal bij betrokken. Het is wel echt een vrouwenbedrijf: afgezien van twee mannelijke artsen hebben we honderdvijftig vrouwen in dienst”, vertelt Stephanie. “Het is fijn om met je familie samen te werken, omdat wederzijds vertrouwen als basis dient. Je weet dat er geen andere agenda speelt en kent elkaar door en door. Soms hoeft Esther maar een halve zin uit te spreken, en dan weet ik al wat ze gaat zeggen. We zijn gesneden uit hetzelfde hout.”

Pittig

Als er een discussie tussen de twee zussen ontstaat, kan die ook vrij pittig zijn. “Misschien juist wel omdat je familie bent”, licht Stephanie toe. “Maar als een van ons het er echt niet mee eens is, dan gebeurt het niet”, zegt Esther. De zussen halen veel plezier uit hun bedrijf, al worden successen niet altijd groots gevierd. Stephanie: “Als iets lukt, dan hebben we daar ook de nodige voorbereiding en analyse ingestoken. Behalen we een doel, dan denken we bij onszelf: dat was toch ook de bedoeling? Ons grote hoogtepunt moet nog komen en daar werken we hard naartoe.”

Lees meer over:
Lavazza