TRAVEL

Er op uit bij Park Drentheland

De eerste FIRA lodge staat op dit moment bij park Drentheland in Zorgvlied. Het ideale park als het gaat om er lekker even tussenuit te zijn in eigen land. Bovendien heeft het park zijn eigen luxe paardencomplex, waardoor dit het perfecte weekje weg wordt voor het hele gezin. 

Een paar van de activiteiten die jullie onder meer niet over mogen slaan bij een bezoek aan de FIRA lodge zijn:

Een bezoek aan Kamp Westerbork

We kennen Kamp Westerbork allemaal wel van de Tweede Wereldoorlog uit onze geschiedenisboeken, maar door het bezoeken van het echte kamp krijg je een veel beter beeld van onze Nederlandse historie. De tentoonstellingen op het terrein samen met de filmbeelden brengen de verhalen die we nooit mogen vergeten weer tot leven. Om niemand te vergeten die in Kamp Westerbork is omgekomen, komen de namen van de slachtoffers op meerdere plaatsen terug. Je kunt alle namen bijvoorbeeld horen wanneer je loopt naar de plek waar de treinen richting het oosten vertrokken, daar staat een gerestaureerde wagon die de herinnering aan hen levend houdt. Het is zeker geen gezellige activiteit, maar geeft je wel een kijkje in het leven van Kamp Westerbork en is dat is behoorlijk imponerend.

Ga te paard op ontdekkingstocht

Bij de receptie van het park zijn verschillende ruiterroutes verkrijgbaar. Door de stichting Weldadig Oord is er zelfs een dagtocht uitgezet van 27 kilometer met goede bewegwijzering. Hier kan je onder andere het spoor van de Desperado’s ontdekken. Ben je niet zo’n ster in het uitzoeken van ruiterroutes? Dan kan je ook vragen of een van de medewerkers een rondje meerijdt. Een aantal medewerkers hebben hun paard ook in de stallen van het park staan en laten je graag de mooiste plekjes zien.

Bezoek een oerdorp

Even helemaal terug in de tijd. Dat kan in Orvelte, het oerdorp van Drenthe. Hier leven de mensen nog zoals ze dat in de 19e eeuw deden. Ontdek wat er in deze tijd allemaal in een dorp gebeurde. Dit is een ware belevenis en hier kan geen geschiedenisles in een klaslokaal tegenop.

Fietsend langs bezienswaardigheden

Drenthe is ideaal om een fietstocht te maken via een van de rustieke fietsroutes langs meerdere bezienswaardigheden. Zo heb je een pad die langs de hunebedden gaat. In een route van 30 kilometer kun je de 54 hunebedden bewonderen die de provincie Drenthe rijk is. Deze oudste monumenten van Nederland zijn gemaakt van zwerfkeien die in de ijstijd in Drenthe zijn beland. In het Hunebedcentrum in Borger vind je de grootste variant, die maar liefst bijna 23 meter lang is.

In de mood voor iets meer actie? Op het park zijn ook mountainbikes te huur waarmee je het gave parcours over de Drentse Hondsrug kunt volgen. Deze route gaat van Gieten naar Borger. De Hondsrug stamt net als de hunebedden uit de ijstijd en is een natuurlijke verhoging van het landschap. Het is een afwisselende route over brede zandpaden, korte klimmetjes en bochtige slingerpaadjes met adembenemende uitzichten.

Maak een reis door Wildlands Adventure Zoo

Een reis in één dag door de polen, savanne en jungle. Natuurlijk kom je op deze tocht de mooiste dieren tegen, maar het park in Emmen is geen gewone dierentuin. Tussen het spotten van de wilde dieren door geniet je van de meest waanzinnige attracties. Ga bijvoorbeeld met een boot door de jungle of stap tussendoor in de achtbaan of een van de andere ontdekkingen. Dit maakt een dagje Wildlands niet alleen leuk voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen.

Bezoek Nationaal Park Dwingelerveld

In dit enorme Nationale Park vind je de meest geweldige natuur waarover Drenthe beschikt. De heide is hier prachtig, vooral in de maand augustus, waarin deze volop in bloei staat. In het gebied scharrelen ook twee schaapskuddes met hun herders rond. Beide kuddes hebben hun eigen schaapskooi en die zijn zeker het bezoeken waard. Om nog meer over het gebied te weten te komen, is het ook mogelijk om met een boswachter van Dwingelerveld op pad te gaan. Tijdens een wandeling vertelt hij alles over de planten en dieren die in het gebied leven.

Image by Michel van der Vegt from Pixabay

Lees meer over: